Julen 08

Så kom den och nu e den över för denna gång! Saknar den där känslan man hade runt jul när man var liten. Förväntningarna. Men de var rätt mysigt i alla fall. Som man kanske kan förstå så var medelpunkten detta år Ludde. Inte ens två månader gammal så fick han flest julklappar av oss alla, men de e ju helt rätt också!! 

Faster Emma med brorsonen, båda mätta och lite trötta!!



Farmors tur att njuta av barnbarnet!!


Systeryster hade gjort julgodis, hur mycket som helst!!!



Denna julkula fick jag i julklapp. Så otroligt fin med Uppsala målad på den.
 
Till och med Pelle Svanslös och Maja Gräddnos är med!!



JULDAGEN

= utgång!!!
Jessica, Jennie och Johanna F kom till mig och åt. Potatisgratäng, kycklingfiléer med ädelost och sallad, ingen julmat här inte!! Vin och Mamma Mia sing-along, härlig kombination!!!






Sen fick vi julklappar av Jessica så vi inte skulle glömma bort henne (som om de vore möjligt!!) nu när hon försvinner till andra sidan jordklotet!!



Min klapp var en glasburk med kort på oss på, fylld med godis och en "flyttfågel"!! Hon e ju för söt min Jayjay!!


Sen bar de iväg till Flustret där vi hade förköps biljetter. Lite folk när vi kom men sen fylldes de på ordentligt!!

Tack tjejer för en toppen kväll!!!



Kröp i säng vid 3-tiden efter en köttbulls-rödbetsallads macka. Väckarklockan ringde kl 7.00!!!!!!!
Fyra timmars sömn och sen jobba nio timmar på de!! Gick bra till en början men på lunchen gjorde jag misstaget att sätta mig i soffan!! Hjälp, har ALDRIG varit så trött i hela mitt liv! Men de var de värt!

Så nu e de bara nyår kvar innan vardagen är tillbaka!!!



Puss&Kram

Nu e jag nyfiken!!

Så kan inte ni som läser min blogg bara lämna ett litet avtryck?!!

Det fjärde ljuset är tänt!

Hmmm. Började skriva, tog bort, började skriva igen och tog bort igen. Får inte ur mig något vettigt idag!!

Igår så blev de utgång fast jag hade sagt nej. Men det blev en riktigt lyckad kväll!! Antagligen för att jag inte hade några förväntningar! Har insett att de inte är någon idé att ha några när man går ut i Uppsala! Samma folk, samma ställen.
Jo förresten, jag har förväntningar inför juldagen när jag ska få träffa och gå ut med min Jayjay!!! Va längesen sist!! Värsta e bara att jag börjar jobba kl 8:00 på annandagen!! : (

Skrev och tog bort!!

Jo just de, igår var pappa här och hjälpte mig att bygga ihop min nya garderob! Åhh, de blir så bra. Ska bara sätta upp min stora tavla ovanför sängen så är sovrummet klart!! Det blir precis som jag hade tänkt mig!!  

Puss&Kram


Funderade på en sak!!

Man brukar ju prata om att man är en morgon-människa eller en kvälls/natt-människa!! Men om man som jag har svårt att ta mig upp innan 9:00 på morgonen men sen också är väldigt trött på kvällen, vad kallas man då? För bara ett år sedan så hade jag kallat mig för morgon-människa men något verkar ha hänt!!!! Detta låg jag och funderade på i morse efter att klockan hade ringt kl 7:00 och jag ville verkligen inte gå upp, men med tanke på att jag började jobba kl 8:00 så hade jag inte så mycket att välja på!! : (

Puss&Kram

Det tog ett år...

...men nu har jag äntligen köpt garderoben! Snart så har jag sovrummet precis som jag vill ha det!! Då har jag bara nytt matbord och stolar (vet exakt vad jag ska ha) , soffbord och bokhylla kvar att köpa! Sen så ska jag försöka sy klart överdraget till soffan någon gång också. Tänk den dagen jag kan gå runt här hemma och allt e precis som jag vill ha det! Har säkert kommit på något nytt jag vill ändra på tills dess!!
Nä nu blir det snart sängen för jobbar sent två dagar i rad nu. Vi har ju öppet en timme längre nu, veckan innan jul!!

Puss&Kram


Det skär i hjärtat!!

Har just tittat på "Världens minsta barn", dokumentär på femman. Hur fruktansvärt hemska barn kan vara mot varandra!! Inte nog med att de vet om att de är mycket kortare än sina jämn åriga utan ska också behöva utstå hur okända barn ställer sig över dom och säger "Jag är längre än dig". Och vuxna människor då?!! De är nästan ännu värre, pekar och talar som om dessa barn inte skulle förstå dom!!!
När Taylor, en 14 årig tjej, gick på en skoldans alldeles uppklädd och fin men sen när hon berättade om kvällen så hade hon inte haft något roligt för alla hennes vänner pratade med varandra men hon hörde inget eftersom hon är så kort!!! Åhhh de skar i hjärtat när hon satt där med sorgsna ögon och tittade in i kameran!!!

Tänkte på de när jag bar på Ludde igår (var hemma i Funbo och firade pappa) hoppas bara att jag någon dag har samma tur och kan få bära runt på en lika underbar son/dotter!!!! En dag....

Puss&Kram

Nu e de jul här i vårt hus.....

Så nu e julgranen framme, pyntad och klar!! Äntligen lite julkänsla här hemma!! Spelade till och med Absolut Christmas medans jag klädde granen och åt farmors lussekatter!! : ) Allt för att få rätt stämning! Sen har jag fixar lite med mina julkort som jag gör alldeles själv. De blir så bra, vänta bara så ska ni se!! Fick faktiskt mitt första julkort i dag! Tack Johanna, de var jätte fint!!

Nä nu e de bara att krypa till kojs och försöka få lite vila eftersom de ska jobbas hela helgen och i morgon ska jag i väg på 30 års fest och på söndag kväll ska jag hem och fira pappa som fyllde i går!!! Grattis pappa i efterskott!!

Puss&Kram

Mmmm...

Ibland kan de vara himla bra att ha farmor och farfar boende nära!! Som i fredags då jag kom hem och de hängde en påse på dörrhandtaget med två matlådor i. En med makaronipudding och en med potatis&purjolökssoppa som farfar hade gjort åt mig!! Gott!! Och i dag så kom farmor över med ny bakta lussekatter åt mig! Gott,gotti, gottgott!! Varför är alltid mat och bakat godare när någon annan har gjort det åt en?

Puss&Kram

Kan man göra annat än le?!!


Kom just på!!

Idag för ett år sedan fick jag mina nycklar till denna lägenhet!! Det var en så otrolig känsla då jag stod här inne ensam för första gången!! Detta är mitt, bara mitt!!! 

Ett år, vad har jag gjort under detta år? Nästan skrämmande att tänka hur lite faktiskt!!! Nä usch, skulle kunna bli deprimerad om jag gick djupare in på de! Får helt enkelt se till att nästa år blir mer händelserikt!!!

Puss&Kram

2:a advent

Så var de redan andra advent då!! Tiden bara flyger iväg och inte en endå julklapp har jag köpt än!!!

Hur tidigt får man ta fram granen?
Skulle vilja pynta den snart eftersom jag jobbar nästan varje dag fram till jul så vill jag hinna njuta av min första gran (första här i lgh alltså)! Och veckan innan har vi öppet till 20.00 och dagarna innan till 21.00 så då blir de inte mycket mer än att sova de få timmarna jag är hemma på dygnet!! Men de e de som e charmen med att jobba i butik, kaoset innan jul!!!

Puss&Kram

Gott med frukost

Insåg just att frukosten är en otroligt underskattad måltid!!!
Detta var första gången på mer än två veckor som jag hade tid att i lugn och ro fixa mig en stor härlig frukost, krypa upp i soffan, sätta på Gilmore girls och bara njuta!! De blev mjuktbröd, fil med flingor och te, i veckorna brukar de bli lite jucie och en hård macka på sin höjd och då två minuter innan bussen går!! Få se om jag kan hitta på något lika bra till kvällen!! Någon som har något bra recept, har idée torka när de kommer till mat!!

Puss&Kram

Ledig

Så var man äntligen ledig efter åtta dagars jobb!! Inga planer alls utan bara ta de lugnt!! Kanske julpynta lite för på första advent hann jag bara leta fram stjärnorna till fönstrena. Så lite nya gardiner (första gången jag byter sen jag flyttade hit) och annat smått och gått ska jag nog kunna fixa fram!! 

Nä nu ska jag nog krypa ner i ett varmt bad, min rygg behöver de!!!

Puss&Kram

PS. -1,5kg  

Chip inte chips!!

Sen drygt en månad tillbaka så har vi chip-läsare när man betalar med kort!! Ganska många hör jag säger chips....chips är någor man äter och ett chip har man på sitt betalkort!! Ett litet tips till alla som kommer handla av mig, när du försöker dra magnetremsan och jag säger "Du har chip på ditt kort" så fråga inte då "Ska jag använda de?" !!! Ja de e väl klart att du ska använda de!! Jag säger de inte bara för att jag tycker de e roligt att säga till hundratals kunder varje dag!! Och när ni stoppar mig när jag springer förbi och säger "Får jag ställa en snabb fråga bara?" självklart få ni de men se till att den är snabb då för som ni ser så har jag bråttom någonstans!!!!!

Så, då har jag fått gnälla av mig lite!! Har jobbat sedan i fredags och de har vart "sjukt" mycket folk!! De e absolut roligt att jobba när man har att göra men när man har så höga krav på sig själv så blir man bara så otroligt frustrerad när man inte hinner med allt man vill!! De e tur att jag har mina underbara arbetskompisar! : )

Puss&Kram

PS. Kan inte snön komma nu så man kan få lite riktig jul-känsla!!!!

       Har tagit mig i kragen igen, så inga sötsaker och annat skit nu!! Redan -0.5kg : )

RSS 2.0